Så får du en perfekt baddag

Bad av alla möjliga slag

Västervik Resort, tidigare Lysingsbadet, är sedan länge kända för badupplevelser utöver det vanliga. Här blandas härlig medelhavskänsla med vackra svenska klippor, öar och skär. Att fylla en heldag eller två med olika typer av bad är busenkelt.

Nedan listar vi förslag på hur du får en perfekt baddag! PS. Missa inte att läsa om hur en härlig dag i skärgården kan se ut.

Klippbad

Västerviks skärgård bjuder på många härliga klippor för sol och bad. Det finns gott om plana klippor för den som vill ligga bekvämt och lapa sol. För den som föredrar mer action finns det många bra hoppklippor! Om du vill ha mer avskildhet är oftast klippbad att föredra framför strandbad. Korpaholmarnas fina ö-system som sammanlänkas med träbroar bjuder på många fina uddar att husera på. Vi rekommenderar att ge sig ut för att bada klippbad på förmiddagen. Då kan ni välja en riktig drömplats. Men det finns alltid en bra ledig plats här i Västerviks skärgård. Ta med matsäck beroende på hur länge ni vill vara ute.

Strandbad

Väl tillbaka på resorten är inte badäventyret över, det har bara börjat! Här finns många valmöjligheter även för dig som älskar att ha sand mellan tårna. Det finns flera sandytor nere vid Kapell, Timmerbyn och bakom den asiatiska trädgården. Lilla stranden erbjuder ett lite lugnare bad och familjemys vid Saunan. Den stora sandstranden ligger utanför äventyrsbadet och har både glasskiosk, toaletter och badramp.

Äventyrsbad

I vårt äventyrsbad finns många lockande miljöer för personer i alla åldrar. Vågströmmar och rutschkanor för den våghalsiga men även många lugna, vackra miljöer. Njut av härligt bad både inomhus och utomhus. Det finns även en relaxavdelning som vi beskriver mer nedan.

Bastubad

Du hittar också flera olika bastutyper på resorten. Inne i äventyrsbadet finns flera olika varianter, både inom- och utomhus. Nere vid Fiskebyn ligger en bastuflotte redo för äventyr och vår stora knuttimrade Sauna inbjuder till både ett och två dopp i Marielundsviken. Att kombinera dopp i havet med den varma bastun är en favorit för många!

Andra upplevelser

En heldag på resorten
Något för alla, på riktigt! Oavsett när på dagen du vill hitta på något finns det mycket att välja mellan. Under sommaren är händer det saker mellan klockan 09-23. Både…
En dag i skärgården
5000 öar, kobbar och skär i Tjust skärgård Västerviks skärgård är fortfarande oförstörd, välmående och har vattenkvalitet i toppklass. Det är lätt att spendera en hel dag här, men du…
Personer som spelar volleyboll på strand
Så får du en perfekt baddag
Bad av alla möjliga slag Västervik Resort, tidigare Lysingsbadet, är sedan länge kända för badupplevelser utöver det vanliga. Här blandas härlig medelhavskänsla med vackra svenska klippor, öar och skär. Att…