En dag i skärgården

5000 öar, kobbar och skär i Tjust skärgård

Västerviks skärgård är fortfarande oförstörd, välmående och har vattenkvalitet i toppklass. Det är lätt att spendera en hel dag här, men du kan även välja att ge dig ut en kortare stund. Från resortens brygga går det turbåtar sommartid. Glöm inte hissa semaforen om du ska bege dig på äventyr ut i skärgården!

Du väljer själv om du vill nyttja turbåtar eller ta dig ut i skärgården på egen hand med exempelvis kajak. Flera av öarna har serveringar men att njuta av sin favorit-matsäck på ett smultronställe är svårslaget. Efter en dag i skärgården rekommenderar vi att du kopplar av dagen därpå med en heldag på resorten eller vågar dig på en av 5 adrenalinkickar.

Utforska på egen hand

För den mest natur- och vattennära upplevelsen rekommenderar vi att du ger dig ut med kajak eller SUP. Kajak ger dig möjlighet att utforska ett större område medan SUP:en ofta är ett rejält träningspass. Det är enkelt att hitta ett eget litet paradis bland alla kobbar och skär. Du kan även passa på att stanna till vid någon större ö. Det finns flera stora öar där du kan hitta ditt alldeles egna smultronställe. Och om du skulle ramla i är det inte hela världen, vattnet är både friskt och rent!

Hasselö

Hasselö är en stor ö. Därför är det väldigt praktiskt att det finns möjlighet att hyra cykel om du vill utforska större delar av ön. Att vandra är också väldigt populärt. Om du blir sugen på att utforska ön från havet kan du hyra både trampbåtar och havskajak här.

Säl på ett skär i havet
Idö

Idö stoltserar med den största serveringen i Tjust skärgård. Med andra ord utmärkt att besöka när hungern smyger sig på. Här har du också möjlighet att uppleva saker utöver det vanliga. Det finns ett lotstorn som är orört sedan sista lotsen. Det utgår även båtar för örn- och sälsafari här. Om detta är intressant kan även upphämtning med privat båt arrangeras på resorten.

Utflykt med kajak vid solnedgång

Andra upplevelser

En heldag på resorten
Något för alla, på riktigt! Oavsett när på dagen du vill hitta på något finns det mycket att välja mellan. Under sommaren är händer det saker mellan klockan 09-23. Både…
En dag i skärgården
5000 öar, kobbar och skär i Tjust skärgård Västerviks skärgård är fortfarande oförstörd, välmående och har vattenkvalitet i toppklass. Det är lätt att spendera en hel dag här, men du…
Personer som spelar volleyboll på strand
Så får du en perfekt baddag
Bad av alla möjliga slag Västervik Resort, tidigare Lysingsbadet, är sedan länge kända för badupplevelser utöver det vanliga. Här blandas härlig medelhavskänsla med vackra svenska klippor, öar och skär. Att…