Dagsutflykter i Småland

Mycket att uppleva i närområdet

Om du mot förmodan tröttnar på resortens aktivitetsutbud, bo kvar ett par dagar och upplev några av Smålands semesterpärlor. PS. Missa inte våra tips för en heldag i Västervik stad.

Nedan listar vi våra favorit-utflykter av olika slag som ligger nära Västervik. Det finns något för alla åldrar!

Pippi med texten Astrid Lindgrens Värld under
Astrid Lindgrens Värld, 5 mil

Astrid Lindgrens Värld är en destination som personer i alla generationer uppskattar. Vem vill inte träffa Pippi, Emil och alla andra härliga karaktärer ur våra folkkära sagor?

En tiger på Kolmårdens djurpark
Kolmården, 10 mil

Kolmården, Nordens största djurpark, är en familjefavorit sedan länge. Med över 60 djurarter från alla världens håll är det omöjligt att inte fascineras. Parken är dessutom gratis för barn under 3 år. Utöver djur finns Bamses värld och hisnande åkattraktioner, bland annat Wildfire.

Ringmuren i Visby
Visby, dagstur

När du vaknat upp på Västervik resort har du bara 15 minuter gångväg till Färjeterminalen. Under sommaren går det färjetrafik mellan Västervik och Visby. Ge dig av på morgonen och kom tillbaka sent på kvällen. Det finns massvis spännande saker på ön, bland annat världsarvet Visby ringmur. Missa inte möjligheten att få uppleva även Visby och Gotland under din Västervik-semester!

Glasbruk, flera inom 15 mil

Inom 15 mils radie hittar du flera spännande glasbruk. Packa fikabröd och kaffetermos och ge er ut på ett äventyr i det småländska Glasriket. På glasriket.se kan ni individanpassa er egna tur med en smart reseplanerare! En bra hjälpreda för att välja smarta resmål med tillräckligt med tid på varje glasbruk. Välj mellan både stora glasbruk som Kosta eller Boda och små designbutiker.

Andra upplevelser

En heldag på resorten
Något för alla, på riktigt! Oavsett när på dagen du vill hitta på något finns det mycket att välja mellan. Under sommaren är händer det saker mellan klockan 09-23. Både…
En dag i skärgården
5000 öar, kobbar och skär i Tjust skärgård Västerviks skärgård är fortfarande oförstörd, välmående och har vattenkvalitet i toppklass. Det är lätt att spendera en hel dag här, men du…
Personer som spelar volleyboll på strand
Så får du en perfekt baddag
Bad av alla möjliga slag Västervik Resort, tidigare Lysingsbadet, är sedan länge kända för badupplevelser utöver det vanliga. Här blandas härlig medelhavskänsla med vackra svenska klippor, öar och skär. Att…