Boka Online
Boendeform:
Ankomst
Välj datum
Avresa
Välj datum

Discovery Mars 2020?

Discovery Mars- Västervik Resorts visioner för framtiden

Mars makalös sjösattes 1563, har kopplingar till trakten och dessutom finns en utställning på Västerviks museum om skeppet.

Mars makalös kan bli grunden till vår nya satsning som planeras och projekteras under 2018.

En upplevelse för både stor- och liten inomhus och utomhus som bygger på lek men också har en seriös inriktning. Kan man kanske återskapa slaget som ägde rum när fartyget förliste med ny teknik, kan man kombinera vuxen och barn aktiviteter och fläta dem samman. Många frågor kommer att finna svar under året och vi hoppas att vi kan presentera en färdig idé under 2018.

Det behövs fler reseanledningar till Västervik idag, inte minst under vår och höst och med den här satsningen tror vi att vi kan komplettera Upplevelsebadet, resorten och resten av Västerviks besöksnäring på ett bra sätt.

Vi kommer att se över den ekonomiska kalkylen, finansiering och placering av upplevelsen under nästa år och för en satsning i den här storleken behövs också externa finansiärer samt att vi har hela destinationen Västervik bakom oss.

Gunnar Boman, VD säger

- Jag tror att vi måste ta ett krafttag för att göra Västervik till ett attraktivare resmål. Det räcker inte med det som redan finns, och jag hoppas att både besöksnäring och politiker tar ett gemensamt avstamp för att främja en kraftig utveckling av besöksnäringen under de närmaste tio åren.

Presskontakt:

Gunnar Boman 0490-25 80 15

Annika Källmark 0490-25 80 11

 

Bild från en liknande resort i Lommeln
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen på vår sida. - Läs mer
Jag godkänner