Pressmeddelande 2018-07-16

 

 

 

Tillbud på Ziplinebanan lördagen den 14 juli 2018

 

Lördagen den 14 juli inträffade ett tillbud under en ziplinefärd i samband med en landning på banans plattform. Av okänd anledning så löser inte banans broms ut och mannen som färdas i ziplinebanan, passerar säkerhetszonen och åker in i en bakomliggande trästolpe. Zipline banan är besiktigad före säsong 2018 och genomgår en daglig säkerhetskontroll av personal på plats. Första åket för dagen genomförs alltid av personal enligt gällande säkerhetsföreskrifter och gjordes så även den gällande dagen med gott resultat.

Zipline banan ägs och drivs av David Appelqvist, DU-NI event AB och enligt samtal med David håller företaget hårt på säkerhetsföreskrifterna och allt var i sin ordning inför dagens åkturer. Personalen på plats den aktuella dagen var väl erfaren och insatt i företagets säkerhetspolicy och har arbetat i tre säsonger och utfört ca 3000 släpp på banan under åren.

Polisen har påbörjat en teknisk undersökning för att se vad som kan ha hänt med banans utrustning.

David Appelquist och vi på Västervik Resort beklagar djup händelsen och våra tankar går till den drabbade mannen och hans familj. Mannen ligger på Västerviks sjukhus på en vårdavdelning.

 

Kontaktpersoner:

Västervik Resort
Gunnar Boman, VD
0490-25 80 15

DU-NI Event AB
David Appelqvist
070-924 25 51