Bokningsregler Västervik Resort

Det är viktigt att läsa våra bokningsregler redan när du bokar ditt boende så att det inte blir några missuppfattningar vad för regler som gäller. Vi följer Svensk Campings bokningsregler.

 

 

Ankomst och Avresa
Du har tillträde till din stuga, lägenhet eller villavagn från klockan 15.00 på ankomstdagen och fram till klockan 11.00 på avresedagen. Campingtomter har tillträde och avresa 12.00. Vi garanterar aldrig ett specifikt stugnummer- eller campingplats, utan förbehåller oss rätten att disponera om boendet om så krävs.

Priser
Vi har en differentierad prissättning som spänner över olika säsonger- lågsäsong, högsäsong och peakseason. Under midsommarhelgen gäller prislista peakseason.I våra priser ingår fri tillgång till servicehus med toaletter, duschar, tvättstugor och kök.

Avbeställningsskydd
Avbeställningskyddet kostar 280kr/objekt och gäller till dagen före ankomst med ett giltigt intyg från t.e.x läkare, myndighet eller försäkringsbolag som styrker förhinder för ankomst.

Tillägg
Vi erbjuder flera olika tillägg för att du ska få en så skön vistelse som möjligt. Vi erbjuder städ, lakan och handdukar, spjälsäng, extra säng, barnstol och frukost. Se priser på vår hemsida eller kontakta receptionen.

Städning
Städning ingår inte i priset. Ditt boende kontrolleras efter avresa och om Västervik Resort inte finner att slutstädningen uppfyller våra instruktioner efterdebiteras en slutstädningsavgift. Fullständig städutrustning finns i stugan. I Stuga+ ingår slutstäd och det går jättebra att boka på slutstäd i förväg.

Sen bokning
Om du har bokat senare än en vecka före ankomst vänligen visa din bokningsbekräftelse vid incheckning.

Upplevelsebadet
Vi har ett eget upplevelsebad på området och har du bokat minst 6 nätter ingår en familjebiljett i priset. Biljetten erhåller du vid incheck. Under lågsäsong ingår badet i priset (gäller ej vecka 27-31). Ordinarie entrébiljetter införskaffar du i kassan på badet. Vi tillåter inte medhavd mat eller dryck inne i badområdet. Relaxavdelningen ingår inte i priset och i relaxen måste du ha fyllt 13 år för att vistas. Priser och öppettider hittar du på vastervikresort.se. Vi följer regeringens och myndigheternas rekommendationer gällande Covid-19 och måste därefter rättas oss efter gällande regelverk angående badhus och simhallar. Öppethållande kan därför justeras efter gällande rekommendationer. Kampanjer som lanseras under årsbasis gällande badhuset kan därför inte återbetalas eller prisjusteras med hänvisning till myndighetsbeslut eller rekommendationer.

Regler
Det är inte tillåtet att bo fler personer än vad som anges i objektsbeskrivningen för respektive boende. Barn räknas mellan 2-12 år. Vid hyra av campingtomt inkluderas gästen som står på bokningen samt dennes maka/make/sambo och hemmavarande barn.
Västervik Resort är en familjecamping. Alla boende måste vara över 18 år eller i målsmans sällskap. Målsman och minderårig måste bo i samma objekt under hela vistelsen. Ha din legitimation redo vid incheck.
Mellan klockan 23.00-07.00 ska alla gäster iaktta största hänsyn och tystnad gentemot övriga gäster. Ingen biltrafik får ske på området. Utanför varje stuga finns parkeringsmöjligheter, har ni flera bilar får parkering ske på hänvisad parkeringsplats, gäller även campingplats.

Husdjur och rökning
Vi välkomnar husdjur i de flesta av våra stugtyper. Lanternan, Krokö och Jungfruskär är husdjursfria och vi ber alla respektera det. Vi kan inte garantera helt husdjursfria stugor. Alla djur måste vara kopplade på området. Rökning är strikt förbjudet i alla våra objekt. Överträdelse beivras med 10.000kronor.

Festivaler och evenemang
Under några av sommarens veckor råder det extra fest- och festivalstämning på Västervik Resort. HojRock (v.24), Midsommar (v.25), Visfestivalen (v.28). Under Hojrock och Sverige Dansar tillåts musik i eventområde till 01.00.

Stugor/ Lägenheter och Villavagnar
Alla objekt är fullt utrustade för de antal personer/bäddar som anges i objektbeskrivningen. Hyrestagaren ansvarar för alla skador som ev. uppstår i objektet eller på inventarierna. Alla objekt är utrustade för självhushåll. Hyrestagaren får själv ta med sig toalettpapper, handdukar mm. I vissa objekt förekommer våningssängar och bäddsoffor.
TV-kanaler som finns är 1,2, 4 och kunskapskanalen.

Campingplats
Vi är anslutna till SCR- Svensk Camping och ni behöver registrera ett medlemskap i Camping Key Europe för att checka in hos oss. Läs gärna mer om kortet och kortets erbjudanden på scr.se. Giltigt camping-id uppvisas vid incheck.
Vid förbokning av campingtomt måste du förboka minst tre nätter och betala din vistelse i förskott. Vi kan ej garantera att din plats är ledig längre än vad din bokning uppger.
Drop In platser kan bokas i receptionen och här kan du själv välja hur länge du vill stanna på din tomt. Antal drop in platser är begränsade.
Vi har platser med 10A och 16A strömstyrka. Vissa platser har sk. EU kontakt och här behöver du en EU-adapter. Se mer om våra elanslutningar på vår områdeskarta. VA-platser har en egen vattenkran samt ett avlopp för gråvatten. OBS! Du använder egen slang.

Säkerhet
Enligt lokala brandföreskrifter ska draget på vagnen placeras utåt från tomten för att vagnen ska kunna flyttas vid en eventuell brand. Endast textilt förtält är tillåtet. Avståndet mellan två ekipage bör vara minst 4 meter. Det är ditt eget ansvar som campinggäst att se till att avståndet hålls och din vagn inkl. förtält får inte placeras närmare än 2 meter från tomtgräns. Västervik Resort förbehåller sig rätten att disponera om campingplatser där vi anser att säkerhetskraven inte uppfylls.
Det är alltid du som gäst som ansvarar för att elektrisk utrustning är i säkert skick, CE-märkt och att alla kablar är hela. För att nyttja Västervik Resorts eluttag måste du tillhandahålla en godkänd utrustning vilket innebär att b.l.a en kabel mellan stolpe och husvagn ska ha en kabelarea på minst 2.5mm2.

Servicehus
Områdeskartan visar vilken utrustning som finns i respektive servicehus. Vår totala servicekapacitet ligger långt över de krav som ställs på en 5-stjärning anläggning enligt svensk klassificering.

Källsortering
Hjälp Lysse att bevara östersjön och vår fina natur genom att källsortera. Vi har 8 återvinningstationer på anläggningen, se områdeskartan. Alla vinner när du återvinner!

Bokningsregler Västervik Resort
Vi garanterar aldrig en specifik stug- eller campingplats utan förbehåller oss rätten att disponera om boendet om så krävs.
I logipriset ingår aldrig städning, frukost eller lakanset om du inte köper till det extra. Hyrestagaren ansvarar för att vårda boendet eller campingtomten och du får inte använda boendet till vidare uthyrning. Du får heller inte låta andra gäster än vad som uppgetts vid bokning övernatta i stugan eller på tomten. Ett andra ekipage får inte heller vistas på tomten i form av partytält, tält eller mindre husvagn.

Du som hyrestagare ansvarar för att kontrollera din faktura eller bokningsbekräftelse att tex. priset och datumet stämmer för hyrd period. När du betalar din faktura har du bekräftat och ingått ett bindande avtal med Västervik Resort. Din bokning blir bindande när den är bekräftad av oss vilket kan ske via mejl, brev, muntligt och över telefon.
Om du bokar tidigare än 40 dagar i förväg är anmälningsavgiften 500SEK/boende. Anmälningsavgiften ska betalas inom 10 dagar, resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 40 dagar före ankomst. Om du har bokat senare än 40 dagar före ankomst ska hela beloppet betalas inom 10 dagar från bokningstillfället. Om du inte betalar din faktura i tid, förbehåller vi oss rätten av avboka din befintliga bokning.

Om du avbokar mer än 40 dagar före ankomst betalar du 500kr i anmälningsavgift samt eventuellt avbeställningsskydd.
Om du avbokar när det är mindre än 40 dagar före ankomst betalar du 90% av hyresbeloppet. Om avbokning sker samma dag betalar du 100% av hyresbeloppet.
Har du tecknat ett avbeställningsskydd (280SEK) skyddar det dig mot avbokningskostnaden tillsammans med giltigt läkarintyg. Du kan avboka ditt boende t.o.m dagen före ankomst. Giltigt läkarintyg innefattar dödsfall, sjukdom, olycksfall eller en allvarlig händelse i ditt boende.

Väljer du att avbryta din vistelse i förhand återbetalar Västervik Resort inte din vistelse.

Båda parter har rätt att träda ifrån hyresavtalet om boendet inte kan tillhandahållas på grund av krigshandlingar, naturkatastrofer, arbetsmarknadskonflikter, längre avbrott i vatten- eller energitillförsel, eldsvåda eller annan liknande händelse som ingen av parterna kan förutsäga.
Om vi inte tycker lika i en fråga eller kommer till en överenskommelse ber vi dig att i första hand komma in med din åsikt skriftligen till oss och i andra hand att vända dig till ARN, arn.se

Har du något du vill framföra till oss
Vill du ge ros eller ris så tar vi gärna emot det i receptionen. Kontakta oss omgående om du upplever ett problem eller missnöje så ska vi försöka lösa det inom rimlig tid. Vi kan tyvärr inte kompensera dig om du inte framför din synpunkt direkt.