Padelbanor

Vi erbjuder padelbanor i samarbete med Västervik Padel Center.

De första två banorna byggdes 2018 och nytt för 2021 är två helt nya banor vid Krabbes som byggs under våren. Du spelar härliga matcher under bar himmel och får massor med frisk luft på kuppen.

Du bokar enkelt din bana på www.matchi.se och väljer Västervik som stad i listan, bokar och betalar på webben. Eter slutförd betalning skickas en kod till grindarna för att komma ut på planen. Planerna hittar du nere vid Marielundsområdet bredvid lekplatsen.

Vill du hyra rack och bollar finns det i boden bredvid padelbanorna till ett förmånligt hyrpris.

Du ser banornas öppettider på matchi.se

Varmt välkommen till ett aktivare liv!

Historian om padel-

I början på 1970-talet reste den dåvarande spanska prinsen Alfonso de Hohenlohe till Mexico för att besöka sin vän Enrique Corcuera. Corcuera hade byggt en underdimensionerad tennisbana på sin tomt med 3 meter höga väggar. Sporten gick ut på att man fick spela bollen i väggarna likt squash och man använde sig av trä-paddlar, som senar blev känt som Padel.

Prinsen blev väldigt förtjust i den nya sporten och efter sin hemkomst gjorde han lite ändringar i regler och banans utformning och byggde därefter sina första 2 padel banor på sin klubb Marbella Club på Costa del Sol. Sporten växte sig snabbt populär bland Hohenlohes jet-set vänner och många fler banor byggdes upp på kort tid.

En kompis till Hohenlohe, den argentinska miljonären Julio Menditenguia såg hur stort padel blev i Spanien och beslutade sig för att ta sporten till Argentina. Efter bara ett fåtal år lyckades han göra padel till en av Argentinas ledande sporter med över 10 000 banor. Sedan dess har padel spridits över hela världen och är idag en av världens mest växande sporter. Padel är idag stor i Sydamerika, södra Europa och växer snabbt i Nordamerika.

Mest aktiva spelare finns i Argentina, 4 miljoner. I Spanien där padel är den andra största sporten finns 2,5 miljoner utövare. Det finns 19 medlemsländer i det internationella padel förbundet och EM resp, VM arrangeras vartannat år.